Polens Magi

Krakow – en legendarisk stad, där tiden flyter annorlunda och där varje stund blir historisk. För århundranden har Krakow varit Polens huvudstad, kungarnas säte, som drog till sig de lärda och artister från hela världen. Det är deras talang och fantasi som vi får tacka för stadens rika arv av unika historska reliker, som reflekterar de viktigaste tendenserna i den europeiska kulturen.

Renässans Kungliga Slottet Wawel, den gotiska St Maria basilikan, historiska marknadspaviljonger – Tyghallarna, saltgruvan Wieliczka upptagen på UNESCO´s lista över världsarv, Jagellonska Universitetet – en av de älsta i Europa, den forna judiska staden – Kazimierz och även Nowa Huta, absorberad av Krakow tillsammans med dess socialistiskt-realistiska arkitekturen, är alla platser som gör Krakow extremt sevärd.

Trots att staden inte längre spelar så viktig administrativ roll, är den för många, tack vore sin rika historia, en syntes av allt som polskt, sammankopplande tradition med det moderna. I de vackra och mystiska gators kring Gamla Stan och Kazimierz speciella atmosfär, hittar du allt du behöver för att fly vardagslivet: gallerier fulla av utställningar, caféer, pubar, restauranger. Allt detta är en integrerad del av Krakowbesöket. ‘

Hotell Polski 

Hotellet är beläget i omedelbar närhet till Gamla Stans torg i ett hus från XVIII-talet.. Det är vackert möblerat med antiikviteter, vilket ger den rätta atmosfären vid Krakow besöket.

Saltgruvan Wieliczka är bland de mest besökta turistattraktioner i Polen. Under sju decenier av salt exploatering, utvecklades gruvan till en omfattande underjordisk stad, mystisk och unik. För åratal har den inspirerad till beundran för naturens krafter och människans skicklighet.

Den två kilometer långa turistruten tar dig till:

  • unika kammare med synliga spår av den faktiska exploateringen, med en samling av gruvmaskiner och utrustning
  • kapell med unika saltskulpturer, varav världens vackraste kapell – St. Kingas – 101 m under ytan
  • saltvatten sjöar

Efter turen kan man vila in kammare 125 under ytan med suvenir shops, postkontor och restaurang.

I de underjordiska valven organiseras konferenser, bankett, bröllop, baler, konserter och idrotts evenemanger.

l

Specifikationer

  • I priset 3450:- per person ingår:
  • 4 övernattningar på hotell Polski i centrala Krakow, del i dbl inklusive frukost
  • Guidad tur i Krakow
  • Guidad tur till saltgruvan Wieliczka
  • guidad tur till Auschwitz Fråga oss om flygförbindelse.

Bokningsformulär