Polens Magi

Efter ankomsten blir det transfer till ett centraltbeläget hotell. Eftermiddagen till eget förfogande. Kl 18:00 – möte med guiden och resten av gruppen i hotellets lobby. Därefter väntar en tur längs med den Kungliga Ruten med historiska monument och residenser, kort promenad runt Gamla Stan och välkomstmiddag där typiska polska rätter och den världskända vodkan Zubrowka står på menyn.

Dag 2 – söndag – Warszawa (frukost, lunch)

Den dagen är det huvudstadens höjdpunkter som introduceras. Under den halv dag långa stadsrundturen visas Gamla Stan, vackert återuppbyggd efter andra världskriget samt det imponerande Kungaslottet, där 3 maj konstitutionen proklamerades år 1791; den näst äldsta konstitutionen i världen efter USA. Kungaslottet rymmer 300 kammare. Under turen visas Canalettosalen med 23 av hans målningar, tronsalen, den magnifika  riddarsalen med 6 stora tavlor av Marcello Baccarelli, marmorsalen med 22 portätt av polska kungar samt den största och mest imponerande av alla salar – balsalen.

Efter lunchen, fortsätter turen  till platsen för det forna Warszawa Ghettot.

Under turen blir det paus på den anrika chockladfabriken – Wedel, där deras berömda varmchocklad kommer att serveras.

Kvällen bjuder på en oförglömlig musikalisk resa genom världskända kompositioner av Polens största tonsättare – Frederic Chopin – pianokonsert med ett glas musserande vin.

Dag 3 – måndag – Warszawa – Czestochowa – Zakopane (frukost, lunch)

Efter frukosten bär det av mot Zakopane, en av de mest populära semesterorter i Tatrabergen. Första anhalten blir i Czestochowa, Jasna Gora klostret med den mirakulösa målningen av Svarta Madonnan, Polens skyddshelgon. Efteråt blir det lunch på en lokal restaurang i Czestochowa.

På kvällen anländer vi till Zakopane, vackert beläget i dalen mellan Gubalowka och Giewont. Staden är den mest populära resorten i  Polen och en av landets vackraste platser. En gång i tiden, var den en liten bergsby som i början av 1900-talet förvandlades till trendig retreat för landets konstnärelit.

Dag 4 – tisdag – Zakopane, Krakow (frukost, middag)

Rundtur i Zakopane, vars träarkitektur är specifik i regionen och inspirationskälla för andra delar av landet. Vi besöker Jaszczurowkakapellet – ett fantastiskt exempel av den lokala arkitekturen samt Fatimas altare som har byggts av Zakopanes invånare som tack för att hon har räddat påven Johannes Paulus IIs liv efter mordförsöket på honom. Vi besöker även toppen av Gubalowka för att beundra imponerande vyer av Tatrabergen och handla lokala suvenirer och hantverk. Innan vi når Krakow, tar vi ett oförglömligt flottfärde på Dunajec floden i Pieniny National Park. Kvällens middag serveras på en restaurang vid torget av vackra Gamla Stan i Krakow.

Dag 5 – onsdag – Krakow –  Auschwitz – Krakow (frukost, lunch)

Morgonens rundtur går till Kungaslottet Wawel, hem för tre dynastier av polska monarker. Slottets kammare är fyllda med prislösa konstverk, värdefulla möbler och sällsynta antika objekt. Det mest unika är samlingen av monumentala 17-hundratals mattor. Wawel katedralen med dess 18 kapell är ett verkligt arkitektoniskt mästervärk. Den gigantiska ringklockan – Zygmunt från 1520 räknas som en av världens största. Det här är platsen där polska kungar har krönts och begravts.

Turen fortsätter till Gamla Stan med dess torg omringad av magnifika hus och palatser och St. Maria basilikan med den unika träaltaren av Wit Stwosz. I mitten av torget, finns Tyghallarna, byggda före 1349 och renoverade på 17-talet med många shoppingstånd inuti.

Efter lunchen, fortsätter turen till martyrskap museum av den forna Nazi koncentrationslägret, den ökända dödsfabriken.

Dag 6 – torsdag – Krakow – Wieliczka – Krakow (frukost, middag)

På morgonen tid på egen hand, varefter kaffe och kaka på ett berömt café och senare eftermiddagstur till saltgruvan Wieliczka, en oförglämlig turistattraktion med underjordiska kammare, grottor och kapell uthugna i salt. Middag med folkdans show kommer at serveras på en lokalrestaurang innan vi kör tillbaka till Krakow.

Dag 7 – fredag – Krakow (frukost)

Efter frukosten blir det transfer till flygplatsen inför hemresan.

Resans början (Warszawa)-resans avslutning (Krakow)

l

Polen magi

 • Pris: 9895:- per person i dubbelrum
 • 2645:- tillägg till enkelrum
 • I priset ingår:
 • transfer flygplats-hotell-flygplats
 • 6 hotellövernattningar
 • engelsktalande reseledare
 • lokala guider
 • Luftkonditionerad buss eller minibuss beroende på gruppens storlek
 • måltider enligt programmet – frukost dagligen, 3 x lunch , 3 x middag inklusive middag med folkdansgrupp i Wieliczka
 • fika varmchocklad på Wedel chockladfabrik i Warszawa
 • kaffe och kaka på ett välkänt Krakow café
 • turer enligt programmet
 • entréavgifter till Kungliga Slottet i Warszawa, Czestochowa Jasna Gora klostret med målningen av Svarta Madonnan, Auschwitz, Kungliga Slottet i Kakow, Wawel katedralen, St. Maria kyrkan, saltgruvan Wieliczka, linbanan till Gubalowka och flottfärde på Dunajec floden
 • Chopinkonsert med ett glas mousserande vin
 • bagagehantering på hotellen (1 väska per person)
 • Flygbiljetten tillkommer utresa till Warszawa hemresa från Krakow
 • datum: 14-20maj, 04-10juni, 18-24juni, 02-08juli, 13-19augusti, 27-02 augusti, 10-16september, 24-30september, 08-14oktober 2016

Bokningsformulär